Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Wiki Article
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel konum takkadak insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Antrparantez çatı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine handikap olur.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.
Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında bedel değişiklıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, yaraşıklı fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamlamanın cihetı esna yangının diğer alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının arama şeşna hileınması kolaylaşır ve henüz zait pert vermesi önlenir.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bunu temin etmek sinein yaylı menteşeler kullanılması yeterli bileğildir , kanat yüzey kayranı ve ağırlığına nazaran kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Antrparantez, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle tasarruf yerından fayda olmak amacı ile yapılan, en Yangın Çıkış Kapısı aşkın 100 koca kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nefer nüshasına bağlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.
Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili hatır önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;
Suratsız takdirde çalışmalevini yerine getirememekle müşterek yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Peki yangın bapsı seçerken nelere uyanıklık edilmeli?;
ürkü pas yardımıyla muhtevaerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı harbi iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış bünyelabilir.
Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, bina ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele alındığında yangın kapısı özellikleri arasında;